Ga naar Content

Grote brand in woning, op zelfde erf waar week geleden drugslab uitbrandde

OOSTZAAN - Voor de tweede keer deze maand heeft er aan de Achterdichting een grote, uitslaande brand gewoed. Nadat op 4 februari een chalet en een schuur in vlammen opgingen, brandde er vanavond op hetzelfde erf een woning uit. Na de brand begin deze maand werd een drugslab aangetroffen. 

Foto: Inter Visual Studio/Stefan Roode

De brandweer is vanavond enkele uren bezig geweest om de brand te blussen. Daarbij werd onder meer een hoogwerker ingezet. Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand in de woning aanwezig. Er zijn geen slachtoffers gevallen. 

Er kwam veel rook vrij bij de brand, zo meldt de veiligheidsregio. Omwonenden die daar last van hadden werd aangeraden ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatiesystemen uit te schakelen.  

Woningbrand Achterdichting Oostzaan - NH Nieuws

Nadat op 4 februari het drugslab was ontdekt, zijn alle aangetroffen spullen in beslag genomen. De politie hield een 41-jarige vrouw uit Oostzaan en een 55-jarige jarige man uit Oostzaan aan voor betrokkenheid bij het lab. Of de brand was ontstaan als gevolg van de activiteiten in dat lab is niet bekend. 
Chalet uitgebrand aan Achterdichting Oostzaan, drugslab aangetroffen - Foto: Inter Visual Studio/Haico Kats

Evenmin is duidelijk of de brand in de woning die momenteel woedt het gevolg is van soortgelijke activiteiten.  Op de rook na komen er volgens de woordvoerder geen gevaarlijke stoffen vrij. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]