Gooi

NL
V

Gemeente Wijdemeren roept op niet naar de plassen te komen vanwege schaatsdrukte

12 februari 2021, 10.30 uur · Aangepast 12 februari 2021, 11.58 uur · Door Anouk Jongeneel

WIJDEMEREN - De gemeente Wijdemeren roept op om niet meer te komen schaatsen op de plassen rond Ankeveen, Loosdrecht en Kortenhoef. Het is te druk volgens de gemeente. 

NH Nieuws/Mark Arents

Via Twitter roept de gemeente op om ergens anders te gaan schaatsen. "Maak een wandeling of ga schaatsen op een rustige sloot of vaart in je buurt", schrijft de gemeente.

Het is ook druk op de wegen naar de plassen. Op de filekaart van de ANWB is te zien dat auto's op de N408 van Loenen naar Loosdrecht in de file staan. Dat geldt ook voor de tegengestelde richting. 

Wegen afgesloten 

NH Nieuws was gisteren ook aanwezig op het ijs. Het werd toen erg druk rond de Loosdrechtse plassen. Er ontstonden files en de gemeente sloot verschillende wegen af.

Ook vandaag zijn er verschillende wegen afgesloten door de gemeente. De Moleneind/Horndijk Kortenhoef in beide richtingen, Stichts End/Hollands End Ankeveen in beide richtingen, de Herenweg Breukeleveen in beide richtingen. De Nieuweweg bij de Strook is ook afgesloten en de Oud-Loosdrechtsedijk/N403 tussen N402/’s-Gravelandsevaartweg, ook in beide richtingen. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]