Ga naar Content

Gemeente Wijdemeren roept op niet naar de plassen te komen vanwege schaatsdrukte

WIJDEMEREN - De gemeente Wijdemeren roept op om niet meer te komen schaatsen op de plassen rond Ankeveen, Loosdrecht en Kortenhoef. Het is te druk volgens de gemeente. 

Foto: NH Nieuws/Mark Arents

Via Twitter roept de gemeente op om ergens anders te gaan schaatsen. "Maak een wandeling of ga schaatsen op een rustige sloot of vaart in je buurt", schrijft de gemeente.

Het is ook druk op de wegen naar de plassen. Op de filekaart van de ANWB is te zien dat auto's op de N408 van Loenen naar Loosdrecht in de file staan. Dat geldt ook voor de tegengestelde richting. 

Wegen afgesloten 

NH Nieuws was gisteren ook aanwezig op het ijs. Het werd toen erg druk rond de Loosdrechtse plassen. Er ontstonden files en de gemeente sloot verschillende wegen af.

Ook vandaag zijn er verschillende wegen afgesloten door de gemeente. De Moleneind/Horndijk Kortenhoef in beide richtingen, Stichts End/Hollands End Ankeveen in beide richtingen, de Herenweg Breukeleveen in beide richtingen. De Nieuweweg bij de Strook is ook afgesloten en de Oud-Loosdrechtsedijk/N403 tussen N402/’s-Gravelandsevaartweg, ook in beide richtingen. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]