Ga naar Content

Kennemer Sportcenter wordt ingericht als vaccinatiecentrum, al kan het nog even duren

HAARLEM - Zodra de regels het mogelijk maken, zal er een vaccinatiecentrum komen in het Kennemer Sportcenter in Haarlem-Noord. Dat meldde burgemeester Jos Wienen vanavond aan de raadsleden in de commissie Bestuur. "De voorbereidingen worden hier getroffen, maar het duurt langer dan ons lief is."

Foto: Google Streetview

De Haarlemse raad heeft al een maand geleden gevraagd om een vaccinatielocatie ín de stad . Nu moeten de inwoners van de regio naar de locatie op Schiphol, wat vorige week al bij de vaccinatie van de thuiswonenden ouderen tot chaos leidde. De burgemeester heeft al eerder toegezegd de druk op de GGD Kennemerland op te voeren. Wienen zegt dat ook zeker te doen en 'dat de directeur van de GGD moe wordt van hem'. 

"Maar wij moeten het doen met de regels zoals ze zijn opgelegd." Wienen doelt daarmee op de eisen voor de opslag van het vaccin en ook op wie het kan toedienen. "Ik denk als leek 'als je een klein beetje kan richten, dan kan je 'm toch zetten?'. Maar er is medisch toezicht nodig om in te grijpen als het mis gaat. En dat maakt het lastig om het op stel en sprong te regelen."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]