Ga naar Content

Telstar en Stormvogels willen jeugd aan zich binden met prestatieve jeugdopleiding

VELSEN-ZUID - De jeugdopleiding van Telstar wordt nieuw leven ingeblazen. De Velsenaren gaan samenwerken met Stormvogels en Football Talent om kinderen tot en met 15 jaar op te leiden. Telstar krijgt er bovendien twee teams bij.

Nico Stoker, Andries Jonker en René Koster - Foto: NH Sport / Rob Wanst

Telstar bestaat vanaf komend seizoen uit vier teams: het eerste, onder 21, onder 18 en onder 16. Daaronder zitten teams van Stormvogels van onder 8 tot en met onder 15. "We gaan een prestatieve jeugdopleiding opzetten", zegt Telstar-trainer Andries Jonker. Het is niet de bedoeling dat Stormvogels kinderen scout tot en met 15 jaar. Ze hopen dat kinderen (en ouders) voor hun project kiezen.

Tekst gaat verder onder de video

"De inhoud van het programma ligt op betaald voetbalniveau"

telstar-trainer andries jonker

Andries Jonker over de jeugdopleiding van Telstar en Stormvogels - NH Nieuws

Er is een verschil tussen de jeugdopleiding van Stormvogels en Telstar ten opzichte van andere Noord-Hollandse clubs. "De intensiteit van trainen ligt hoger. En de inhoud van het programma ligt op betaald voetbalniveau. In de vorm van videobeelden, individuele aandacht, toernooien, dat soort dingen", vertelt Jonker.

Tekst gaat verder onder de video

Stormvogels-voorzitter Nico Stoker: "We willen mensen binden van jongs af aan" - NH Nieuws

Het is voor de trainer en technisch directeur belangrijk dat Telstar zich bezig gaat houden met opleiding. "Met één team kun je niet omhoog. Dit zijn wel voorwaarden die voor mij belangrijk zijn." Of deze stap invloed heeft op zijn contractverlenging wil hij niet zeggen. "Ik moet nog steeds heel goed nadenken. De gesprekken hebben nog niet allemaal plaatsgevonden", aldus Jonker.

Jonker over jeugdopleiding: "Voorwaarden die voor mij belangrijk zijn" - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]