Ga naar Content

AZ'er Ron Vlaar stopt per direct met voetballen: "Voelt als een opluchting"

WIJDEWORMER - Ron Vlaar stopt per direct met voetballen. De reden is teveel letsel aan zijn rechterknie. En zo komt er na ruim vijftien jaar betaald voetbal een einde aan de carrière van de AZ-verdediger. "Ik moet mijn gezondheid respecteren en ik besef dat er ook nog een leven is na het voetbal."

Vlaar vertelt z'n teamgenoten dat hij stopt met met voetballen - NH Nieuws

"Dat was moeilijker dan gedacht", vertelt Ron Vlaar over het moment dat hij dinsdag z'n teamgenoten vertelde dat hij stopt. "Toen ik vorige week hoorde dat ik niet verder kon, was het meer een berusting dan een enorme teleurstelling."

"Ik hoef nu niet meer en dat geeft eigenlijk wel een ontspannen gevoel"

AZ-speler Ron Vlaar

Ron Beton kampte de laatste jaren regelmatig met blessures. Dit seizoen deed hij slechts mee in de twee voorronde Champions League wedstrijden tegen Viktoria Plzen en Dynamo Kiev. Daarna keerde hij in december weer even terug bij de groep op het trainingsveld, maar raakte al snel weer geblesseerd. "Ik hoef nu niet meer en dat geeft eigenlijk wel een ontspannen gevoel. Ik realiseer me dat ik mijn lichaan nu niet hoef te kwellen. Nu ik dit besluit definitief heb genomen, dan voelt dat wel als een opluchting."

Trainersdiploma's

Twee periodes speelde Vlaar bij AZ. Zijn debuut maakte hij onder Co Adriaanse in het seizoen 2004/2005 en in december 2015 keerde hij terug bij de Alkmaarders. Voorlopig blijft de oud-international nog betrokken bij de Alkmaarse club. In welke functie weet hij nog niet, maar de geboren Hensbroeker wil wel z'n trainersdiploma's behalen.

Zie video voor meer tekst en uitleg van Vlaar zelf. Donderdag verschijnt er een uitgebreider interview met hem op deze site en dat is vanaf vrijdag ook te zien in NH Sport op tv.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]