Amsterdam

NL
V

Honderd jongeren vieren feest met muziek en alcohol in Vondelpark, politie grijpt in

9 februari 2021, 20.02 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Een grote groep jongeren heeft vanavond een feest gehouden in het Vondelpark. Agenten hebben het feest beëindigd, maar een deel van de groep verplaatste zich naar omliggende straten.

Volgens een omstander had iemand een speaker meegenomen en kwamen er daarna steeds meer jongeren omheen staan. "Mensen tussen de 16 en 19 voornamelijk."

Coronaregels

Een woordvoerder van de politie zegt tegen AT5 dat er rond 18.15 uur zo'n honderd jongeren aanwezig waren. "Het leek op een feestje. De coronaregels werden overtreden en er werd ook alcohol gedronken. Ook was er versterkte muziek te horen."

Een agent heeft volgens de politie eerst via een megafoon de aanwezigen gewaarschuwd, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Vervolgens zijn er meer agenten bijgekomen. Er is een persoon opgepakt vanwege het verstoren van de openbare orde.

Kort op een plek 

De groep werd daarna in de Jacob Obrechtstraat gezien. Bewoners belden de politie. "Maar ze bleven elke keer heel kort op een plek. Even de muziek keihard, dansen en dan weer verder", liet een andere omstander weten. 

De politiewoordvoerder zegt dat er op de Reijnier Vinkeleskade, vlakbij de Jacob Obrechtstraat, nog een keer is ingegrepen, maar dat de rust inmiddels is wedergekeerd. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]