Ga naar Content

Speciale verjaardag voor 50-jarige Nick: cadeautjes via touw naar boven

ZAANDAM - Wat te doen als je je eenzame broer met downsyndroom heeft niet mag bezoeken, maar hem wel wilt feliciteren met zijn vijftigste verjaardag? Sandra Galjé doet wat ze al sinds de eerste lockdown heeft uitgevonden: de cadeautjes naar boven takelen. 

Nick viert zijn verjaardag in coronastijl - NH Nieuws

"Hij zit al lang binnen, in de woonvorm in de Bristolroodstraat", zegt Sandra. "Hij woont in een prachtig appartement, maar moet door de coronasituatie echt heel lang op zijn kamer blijven. Soms moest hij in quarantaine omdat er corona heerste in het gebouw, daarom is het fijn om hem vandaag in het zonnetje te zetten."

Hijsen maar

Met een bekeken worp gooit Nick het touw richting Sandra, die een tas met cadeautjes eraan bindt. "Al sinds de eerste lockdown konden we niet naar het appartement doen, dus had ik bedacht dat we dingen via een touw omhoog konden hijsen", zegt ze. "Dat vond Nick zo leuk dat hij tegen familie zei: 'jullie kunnen allemaal langskomen en dingen brengen'. Dat doet iedereen nog steeds heel lief: dan hijsen ze het omhoog bij het balkon en daar is hij heel blij mee."

Sandra heeft als verrassing geregeld dat familie en vrienden massaal kaarten hebben gestuurd naar Nick. "Ik denk dat het er wel vijftig zijn."

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Sandra Galjé

Brief aan Rutte

"Hij begrijpt goed wat er gebeurt en is goed op de hoogte. Hij luistert elke persconferentie en kijkt het ook nog een keer na. Na de eerste lockdown heeft hij premier Rutte nog een leuke brief gestuurd met een doos Merci erbij. Hij zei: 'Zus, dat moet je even regelen.' Helaas hebben we geen antwoord gekregen, ik denk dat het zo'n groot pakket was dat het ministerie aan een bom dacht, haha."

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Sandra Galjé

Bijzonder is dat Nick zich niet uit het veld laat slaan door al het gedwongen thuiszitten. “We vinden het heel lastig dat we niet zomaar op de koffie kunnen, maar ik vind het fijn dat Nick zo positief is in deze situatie”, zegt Sandra. "Hij is sterk en happy ondanks alle beperkingen. Dat geeft ons ook weer veel kracht en gezelligheid."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]