Ga naar Content

Weer of geen weer, thuiszorg gaat gewoon door: "Onze plicht om juist nu langs te gaan"

NAARDEN - De thuiszorg heeft de afgelopen dagen ondanks de barre weersomstandigheden gewoon doorgewerkt. Met wat gepuzzel wisten de verzorgenden de slecht begaanbare wegen zo veilig mogelijk te trotseren. "We moeten er gewoon doorheen, het is onze plicht om ze te verzorgen", aldus thuiszorgmedewerker Marja van den Bovenkamp.

Foto: NH Nieuws / Mark Arents

Met wat kleine glijpartijen worstelt Marja zich door de straten in Naarden. "Op de doorgaande wegen is het goed te doen, maar in sommige straatjes is het spekglad."

Nu er geen vlokje sneeuw meer uit de lucht lijkt te vallen, is het weer wat makkelijker om bij cliënten te komen dan de afgelopen dagen. "Ik heb een paar keer bijna vast gezeten, maar ben er tot nu toe steeds uitgekomen."

"Van het weekend zijn er wel wat mensen afgebeld, maar iedereen die niet zonder zorg kan zijn allemaal geholpen", aldus Marja. Sommige collega's kozen er echter wel voor andere manieren om bij de mensen thuis te komen. "We wilde iedereen helpen, al moesten we lopen."

Isolatie

Voor Marja is het deze dagen juist extra belangrijk om de zorg ondanks het weer niet weg te laten vallen: "Voor hen wordt het steeds zwaarder, want ze gaan gewoon geestelijk achteruit als ze minder communiceren." Vanuit haar ervaring weet ze wat isolatie met cliënten kan doen. "Kinderen kunnen met dit weer ook minder makkelijk langskomen en mensen zitten dan hele dagen alleen en naar buiten kan ook niet. Dan kun je heel snel achteruit gaan."

Bekijk hieronder hoe Marja ondanks het weer de thuiszorg overeind houdt. Tekst loopt door onder video.

Thuiszorg gaat gewoon door ook bij vrieskou - NH Nieuws

Des te belangrijker vindt Marja haar werk in deze periode dan ook. "Bij sommige mensen drink je een bakje koffie of thee en dan fleuren ze helemaal op." Ze is dan ook extra trots op haar collega's. "We kunnen ook zelf vallen en een heup breken, maar toch staan we er wel."

Samen met andere collega's besloot Marja om de cliënten die niet naar buiten konden toch wat te laten proeven van het winterse weer. "We hebben in een bakje soms wat sneeuw naar binnen meegenomen, dat vinden ze prachtig. Al was het soms wel erg koud", lacht ze.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]