Ga naar Content

Schaatskoorts groeit, maar op de plassen hoef je het nog niet te proberen

ANKEVEEN - Traditiegetrouw is Jos Geijsel er als de kippen bij als er ijs ligt op de Ankeveense Plassen. Het is een van de eerste plekken in de regio waar je normaal gesproken kunt schaatsen. Maar Jos durft het nog niet aan. "Te veel sneeuwijs", is zijn analyse. 

Jos Geijsel op de Ankeveense Plassen - Foto: NH Nieuws

De sportieve Geijsel komt vanaf zijn woonplaats Ouderkerk aan de Amstel op zijn stadsfiets aan bij het Bergse Pad. Een beroemd én berucht stukje bij de Ankeveense Plassen. Door de beschutte ligging kan hier al snel geschaatst worden. Maar het is er ook vaak te druk en er zakken veel mensen door het ijs.

Ondanks de gevaren is Geijsel altijd een van de eerste die het ijs op gaat. Vandaag ging NH Nieuws samen met hem het ijs bekijken:

Jos prikt in het ijs - NH Nieuws

Sneeuwijs

De conclusie is snel getrokken. Vandaag gaat de fanatiekeling nog niet het ijs op. Er ligt zo'n drie á vier centimeter sneeuw. Het ijs is te bros en er ligt te veel sneeuwijs. Sneeuwijs is een soort papje dat is bevroren. Dat is zeer onbetrouwbaar en ook nog eens heel stroef. 

Geijsel hoopt dat het de komende nachten helder en heel koud is. En dat hij aan het einde van de week op de ijzers kan staan. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]