Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Onderhoudspersoneel kan niet werken door sneeuw en kou, helpt nu met sneeuwruimen

9 februari 2021, 11.05 uur · Door Ruth Oei

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Twee onderhoudsbedrijven die als gevolg van de vorst en de lage temperaturen hun werk niet kunnen uitvoeren, hebben hun krachten gebundeld. In plaats van thuis zitten wachten tot ze weer aan het werk kunnen, maken ze nu belangeloos de stoepen, entrees en trappen van zorgcentra en winkelcentra in Beverwijk en Heemskerk sneeuwvrij.

Eigen beeld

Het ene bedrijf houdt zich normaliter bezig met wegenbouw en straatwerk. Vanwege de grondvorst kunnen en mogen hun medewerkers nu geen werkzaamheden uitvoeren. Het andere bedrijf verzorgt het onderhoud aan de spoorwegen. Veel van hun personeel is op het ogenblik druk met het sneeuwvrij maken van sporen, wissels en perrons, maar elektrotechnici kunnen vanwege de lage temperaturen niet werken. 

Door de weersomstandigheden zaten meerdere personeelsleden noodgedwongen thuis. Leidinggevenden Raymond Stevens en Wilco Verschoor merkten hoeveel overlast de sneeuwval veroorzaakte in de regio en riepen hen maandagochtend op kantoor.

Belangeloos

"We legden onze medewerkers een plan voor om belangeloos zorgcentra en winkelcentra die niet genoeg capaciteit hadden om hun entree, stoep en trap sneeuwvrij te maken, dat wij dat gezamenlijk zouden doen", vertelt Verschoor. "Ze reageerden allemaal direct heel positief op ons idee."

Eigen beeld

Het plan werd gelijk tot uitvoering gebracht, inmiddels zijn veertien man sinds maandag druk bezig met het sneeuwvrij maken van verschillende instellingen in Beverwijk en Heemskerk. Met sneeuwschuivers, strooizout en een borstelmachine banen ze zich een weg door de regio.

"Winkelcentrum de Beverhof is nu weer goed bereikbaar, maar ook de zorgcentra en scholen in Beverwijk en Heemskerk die we sneeuwvrij hebben gemaakt zijn heel blij met onze hulp. Deze sneeuw en vooral de gladheid is voor hun oudere bewoners echt gevaarlijk", aldus Verschoor.

Dankbare wethouder

Ook vanuit de gemeenten kunnen de mannen rekenen op positieve reacties. "Ik ontving zojuist een berichtje van wethouder Serge Ferraro van Beverwijk waarin hij ons bedankt voor onze hulp en inzet", vertelt Verschoor. "Dat is natuurlijk niet waarvoor we het doen, maar wel heel leuk om te ontvangen."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]