Alkmaar

NL
V

Alle hens aan dek bij strooiploegen: "Ik vind het fantastisch!"

8 februari 2021, 18.08 uur · Aangepast 8 februari 2021, 18.23 uur · Door Tom Jurriaans

ALKMAAR - Voor medewerkers van Stadswerk072 zijn het drukke tijden. Strooiwagens en sneeuwschuivers rijden af en aan om de wegen in Alkmaar en omgeving begaanbaar te houden. Alle verloven zijn ingetrokken, zelfs kantoorpersoneel wordt ingezet.  

Er is al ruim 200 ton zout gestrooid om de wegen in Alkmaar begaanbaar te houden - NH Nieuws / Tom Jurriaans

Voor chauffeur René Pleyster uit Beverwijk zijn het korte nachten. Het hele weekend is hij al in touw om de wegen sneeuwvrij te houden. Geen makkelijke klus want er is bijna niet tegenop te schuiven. "We moeten eigenlijk continu blijven rijden aangezien het nog steeds sneeuwt. Het is hopen dat het snel wat droger wordt."

Opwinding

Buitendienst Stadswerk072 is 24 uur per dag bezig om alle wegen en paden begaanbaar te houden. Zelfs kantoorpersoneel en medewerkers van de groenvoorziening steken de handen uit de mouwen. "Bij dit soort periodes zet iedereen z'n beste beentje voor", vertelt directeur Peter Mol van Stadswerk072. "Je merkt ook dat er een soort opwinding is om samen de klus te klaren en dat is mooi om te zien."

Volgens directeur Peter Mol loopt de operatie vooralsnog op rolletjes. "Je houdt altijd rekening met het ergste en daar zijn we ook op voorbereid. Ik ben wel blij dat we dit weer niet vorig jaar hadden, want toen stonden onze nieuwe borstelwagens nog aan de grens vanwege de coronacrisis. We kregen ze in maart en kunnen ze nu dus volop inzetten."

Chauffeur René Pleyster is dag en nacht in touw - NH Nieuws / Tom Jurriaans

Voor chauffeur René is dit het eerste strooiseizoen. "Ik val eigenlijk met mijn neus in de boter, of beter gezegd in de sneeuw, haha. We krijgen erg veel positieve reacties. Ook als ik vuilnis ophaal overigens." De dienst van de sympathieke chauffeur zat er vanmiddag rond een uur of twee op. "Ik ga nu lekker een paar uurtjes slapen want vannacht om drie uur mogen we weer. Maar ik vind het fantastisch. Dit is toch waar je het voor doet."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]