Start van hoofdcontent

WEESP

nl

Weesper wandelt naar huis omdat treinen niet rijden: uitgeput en onderkoeld gevonden

8 februari 2021, 16.40 uur · Aangepast 8 februari 2021, 16.51 uur · Door Sjoerd Stoop

WEESP - Een Weesper die vannacht van Gouda naar huis wilde lopen omdat er geen treinen meer reden, is vanmorgen uitgeput en met ernstige onderkoelingsverschijnselen gevonden door de politie. De 29-jarige man was bijna thuis na een wandeltocht van bijna elf uur, maar raakte met Weesp in zicht uitgeput.

Foto: Politie

De man wilde gisteren aanvankelijk met de trein naar huis gaan, maar toen die vanwege het barre winterweer waren uitgevallen, besloot hij de 54 kilometer van Gouda naar Weesp te gaan wandelen. De omstandigheden waren heftig: het sneeuwde continu en de temperatuur lag rond de -5 graden. 

De Weesper belde onderweg met zijn moeder om te vertellen dat hij aan het wandelen was, het koud had en uitgeput was. Daarna verbrak de verbinding plots en alarmeerde de moeder de politie.

Er werd meteen een grootscheepse zoekactie naar de man op touw gezet, met meerdere politiekorpsen en onder meer de politiehelikopter. 

Warme jas en deken

De man werd gevonden op het fietspad van de N236 vlak voor de Weesperbrug. Agenten hebben hem meteen opgewarmd door een jas en een isolatiedeken over hem heen te leggen. Ambulancepersoneel heeft de man onderzocht. Daarna kon hij snel met zijn familie worden herenigd.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]