West-Friesland

NL
V

Burgemeester Nijpels plotseling op 69-jarige leeftijd overleden

8 februari 2021, 10.20 uur · Aangepast 9 februari 2021, 08.48 uur · Door Ramon Besseling

OPMEER - Burgemeester GertJan Nijpels is afgelopen nacht plotseling op 69-jarige leeftijd overleden, bevestigt de gemeente. Hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

In memoriam Gertjan Nijpels - NH Nieuws

De burgemeester was vannacht onderweg naar Aartswoud, waar op dat moment een grote brand in een hooischuur was. De gemeente meldt in een persbericht dat hij vermoedelijk is overleden tijdens het sneeuwvrij maken van zijn auto. Nijpels kon niet meer gereanimeerd worden.

Gemeentesecretaris Marc Winder laat namens het college weten zeer aangedaan te zijn door het plotselinge overlijden. "Het is niet te bevatten dat zoiets onze burgemeester treft in de laatste maanden van zijn burgemeesterschap. Hij is in het harnas gestorven."

"Onze gedachten gaan vooral uit naar zijn vrouw Roos en zoon Max", vertelt Winder. "We wensen hen alle kracht toe om dit grote, onverwachte verlies te kunnen verwerken."

De gemeente Opmeer maakt later deze week bekend hoe het afscheid van GertJan Nijpels plaats gaat vinden. Robert Tesselaar, loco-burgemeester van Opmeer, zal voorlopig de taken van de plotseling overleden burgemeester waarnemen.

Met pensioen

GertJan Nijpels was sinds 1990 wethouder in de gemeente Den Helder. Die functie behield hij tot 1999, waarna hij in 2004 waarnemend burgemeester werd van de gemeente Opmeer. Een jaar later werd hij definitief aangesteld als burgemeester. GertJan Nijpels zou per 1 juli 2021 met pensioen gaan. De gemeente is al maanden bezig om een opvolger voor hem te zoeken.

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]