Ga naar Content

Hinder door winters weer in ov en verkeer: code oranje verlengd tot 18.00 uur

NOORD-HOLLAND -  In de provincie Noord-Holland geldt code oranje nog tot vandaag 18.00 uur, meldt het KNMI. Het busvervoer komt sinds vanochtend langzaam op gang, maar de treinen zullen nog steeds maar mondjesmaat rijden. 

Foto: WEEFF / Robert Gieling

Busbedrijf Connexxion startte vanaf 10.00 uur vanochtend de dienstregeling zo normaal mogelijk op. In Amsterdam kun je ook de bus nemen, al rijden de bussen met vertraging. De trams rijden helemaal niet, alleen de lijn van tram 26 wordt met pendelbussen ondervangen. Metro 50, 52 en 54 gaan wel, maar beperkt. 

Tot 12.30 uur rijdt EBS in Waterland met pendelbussen tussen Amsterdam Noord, Purmerend en Edam. Hierna zal de gewone dienstregeling worden opgestart.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De NS heeft net als gisteren nog veel last van storingen vanwege het winterse weer. Het bedrijf verwacht vandaag mondjesmaat te kunnen rijden. Op Amsterdam Centraal stranden de reizigers omdat er nauwelijks treinen van en naar de stad rijden. 

Autowegen

Tot 18.00 uur zal code oranje in Noord-Holland blijven gelden vanwege sneeuwjacht, ijsplaten en grootschalige gladheid door sneeuw.

In verband met sneeuwduinen is de A7 richting Hoorn tussen Middenmeer en Medemblik dicht, meldt Rijkswaterstaat. De andere kant op is het deel tussen Middenmeer en Den Oever afgesloten. Het opruimen van de sneeuwduinen zal nog wel even duren: sommige zijn ruim een meter hoog. Rijkswaterstaat hoopt rond drie uur de weg weer open te kunnen zetten.

Ook de provincie had er de afgelopen uren een enorme taak aan om de binnenwegen begaanbaar te maken, vertelt een woordvoerder. Dat kwam door de combinatie van continue sneeuwval en hele harde wind die leidde tot duinvorming. Bovendien werd het zout slecht ingereden doordat er weinig auto's op de weg reden: hierdoor moest er continu gestrooid worden om het zout in te laten werken. "Nu de weersomstandigheden beter zijn, is de situatie makkelijker onder controle te houden", zegt de woordvoerder. "En het zout is weer helemaal op voorraad."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook