Ga naar Content

Oprichter Amsterdam Pirates 'Ome' Loek Loevendie overleden

AMSTERDAM - 'Ome' Loek Loevendie is zaterdag 6 februari op 88-jarige leeftijd overleden. Het clubicoon én oprichter van Amsterdam Pirates kreeg vele onderscheidingen. 

Foto: NH Nieuws / Thomas Brood

Loevendie richtte op 17 februari 1959 met Jaap van der Zee, Rinus Verschuur en Harry Meijers een honkbal-afdeling op bij voetbalclub RAP. Vijftien jaar later vormden de honkbal- en softbalafdelingen een onafhankelijke vereniging en werd Amsterdam Pirates opgericht. 

'Ome' Loek stopte in september 2013 met zijn loopbaan als jeugdcoach. Hij nam na 65 jaar afscheid van Amsterdam Pirates. Afgelopen december maakte de honkbalclub bekend dat Loek en zijn vrouw Rietje allebei corona hadden en waren opgenomen in een zorgcentrum. Na een kort verblijf mochten ze weer naar huis, maar zijn gezondheid ging de laatste weken snel achteruit. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]