Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Politie maakt eind aan verjaardagspartij, gasten verstoppen zich in kasten en op wc's

6 februari 2021, 15.15 uur · Aangepast 8 februari 2021, 17.13 uur · Door Redactie

VELSEN-NOORD - Agenten hebben gisteravond een eind gemaakt aan een illegaal feestje in de Eendrachtsstraat. De politie kwam het feest op het spoor na een tip van een oplettende voorbijganger. 

Verjaardagspartij opgerold in Velsen-Noord - Politie IJmond

Op basis van de tip was niet direct duidelijk waar in de betreffende straat precies gefeest werd. De exacte locatie werd wel duidelijk nadat agenten in burger de straat een tijdje in de gaten hadden gehouden.

Omdat de politie niet precies wist hoeveel man ze in het pand zouden aantreffen, werd er flink uitgepakt. Behalve agenten waren er ook boa's en een politiehond opgetrommeld. Toen ze aanbelden, deden twee jongens de deur open.

Jassen en tassen op de grond

De jongens probeerden de politie ervan te overtuigen dat ze met z'n tweeën waren en muziek luisterden. Daar geloofde de politie niets van, vooral omdat er op de vloer in de hal een flink aantal jassen en tassen lag. 

Binnen troffen de agenten en boa's in zo'n beetje alle hoeken en gaten van het pand feestgangers aan. Ze hadden zich verstopt in kasten, op toiletten en in andere ruimtes. Uiteindelijk bleken er 11 mensen in het gebouw aanwezig te zijn, onder wie de jarige, die zijn verjaardag stiekem in flink gezelschap vierde.

Alle aanwezigen hebben de nodige bekeuringen ontvangen, voor onder meer het overtreden van de coronaregels. Een deel van de feestgangers kreeg bovendien nog een boete, omdat ze zich niet konden legitimeren.

In een eerdere versie van dit artikel werd gesproken over een woning waar het verjaardagsfeest werd gehouden. Het gaat echter om een pand op een bedrijventerrein.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]