Nipte zege AZ bij FC Emmen, Sugawara scoort enige goal

EMMEN - AZ heeft een minimale zege geboekt op FC Emmen. De ploeg van Pascal Jansen won met 0-1 door een doelpunt van Yukinari Sugawara.

AZ juicht na de 0-1 van Yukinari Sugawara - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam na een matige openingsfase. Albert Gudmundsson kon na een kwartier vrij uithalen, maar de aanvaller raakte de bal totaal verkeerd. Jesper Karlsson schoot enkele minuten later net over het Emmen-doel.

Gudmundsson kreeg vervolgens dé kans op de 0-1. De aanvaller schoot op de paal. Er volgde een periode in het duel zonder noemenswaardige momenten. Pal voor rust kreeg Caner Cavlan de grootste kans voor Emmen. Marco Bizot kon het schot van dichtbij tegenhouden.

Kansenregen AZ

In de tweede helft begon AZ sterk en kreeg het kansen op de voorsprong. Nadat een uithaal van Calvin Stengs werd gered door Michael Verrips, schoot Yukinari Sugawara op de lat. Stengs gaf in de daaropvolgende aanval een voorzet die door niemand werd binnengelopen. Karlsson dwong Verrips enkele minuten later tot een redding.

Sugawara bekroonde zijn vijftigste wedstrijd voor de Alkmaarders met de voorsprong: 0-1. Een voorzet van Gudmundsson werd gemist door Boadu, waarna de Japanner de bal achter Verrips schoot. Vlak voor tijd moest Karlsson de voorsprong van de Alkmaarders verdubbelen. Zijn inzet werd geblokt.

Door de zege staat AZ op de vierde plaats in de eredivisie met twee punten voorsprong op Feyenoord. De Rotterdammers zouden zondag in actie komen, maar de KNVB heeft alle voetbalduels geschrapt vanwege het winterweer. Volgende week spelen de Alkmaarders tegen sc Heerenveen.

Opstelling FC Emmen: Verrips; Van Rhijn (86/ Bernardou), Araujo, Bakker, Cavlan (65/ Rhyner) ; Ben Moussa (86/ De Vos) , Vlak (75/ Laursen), De Leeuw; Peña, Frei, Gladon

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi; Wijndal; Midtsjö, Koopmeiners; Stengs, Gudmundsson (91/ Reijnders), Karlsson, Boadu