Sport

NL
V

AZ-directeur Huiberts wil niets weten van verloren seizoen: "Nog genoeg om voor te spelen"

6 februari 2021, 09.00 uur · Door Erik -Jan Brinkman

WIJDEWORMER - Voor Max Huiberts zijn de transferwindows vaak hectische periodes, maar dat was nu door de coronacrisis heel anders. "Wel wat belletjes gepleegd, maar rustiger." We blikken terug met de directeur voetbalzaken op de afgelopen tijd.

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts over afgelopen transferperiode - NH Nieuws

AZ trok in de maand januari geen spelers aan, maar verhuurde met Thijs Oosting (RKC Waalwijk) en Ferdy Druijf (KV Mechelen) wel twee spelers. "Ik snap dat Ferdy wat ongeduldig werd en dat hij elders meer minuten wilde maken."

Technische staf

Verder stelde AZ assistent Marino Pusic vorige week op non-actief. De assistent vertrekt naar Feyenoord en daardoor ontstaan er onwerkbare situaties volgens de Alkmaarse club. Eerder werd hoofdtrainer Arne Slot al ontslagen. Ook hij vertrekt naar de Rotterdammers. "Dit soort veranderingen heeft altijd invloed op de spelersgroep. Al vind ik dat Pascal Jansen de sfeer heel snel heeft hersteld in de groep."

Quote

"Stengs en Boadu hebben vrij stabiele karakters"

directeur voetbalzaken, max huiberts

Boadu en Stengs

De prestaties van AZ zijn dit seizoen wisselend en dat geldt ook voor een aantal spelers. Myron Boadu en Calvin Stengs waren vorig seizoen de smaakmakers en kregen veel lof voor hun prestaties. Dat is dit seizoen wel anders; beide aanvallers worstelen met hun vorm en dat staat vaak breed uitgemeten in de media. "Tuurlijk doet dat wat ze. Er is zoveel te lezen en er zijn zoveel meningen. Ik zou zeggen open dan niet je telefoon. Toch hebben wij alle vertrouwen dat het weer snel goed komt met beide jongens. Ze hebben namelijk vrij stabiele karakters."

Ondanks dat de ploeg is uitgeschakeld in Europa, de KNVB Beker en op de vijfde plek in de competitie staat, wil Huiberts niet van een verloren seizoen spreken. Volgens hem zijn er nog voldoende uitdagingen. "De afstand naar de bovenste plek is erg groot, maar het verandert niks aan onze doelstelling. En dat is een plek in de top vier. De weg naar plek drie of twee is ook niet onoverkomelijk. Dus er is nog genoeg om voor te spelen."

Bekijk de video voor het hele gesprek met Max Huiberts. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]