Ga naar Content

Gemeente tolereert geen dreigementen van kampbewoners maar doet wel toezegging

PURMEREND - Woonwagenbewoners aan het Akropolishof voeren actie omdat ze meer standplaatsen willen. Het te kort is zo hoog dat sommige bewoners noodgedwongen in een tent of caravan op de standplaats van hun ouders staan. Gisteren dreigden ze om met 1000 man actie te voeren. Wethouder Thijs Kroese is van zulke dreigementen niet van gediend, maar kwam wel met een voorstel. 

Protest bij woonwagenkamp "Wij willen ook wonen" - Foto: NH Nieuws / Mischa Korzec

Het dossier speelt al een aantal jaren, maar tot een gesprek met de wethouder kwam het nog niet eerder. Bewoners van het woonwagenkamp grepen daarom vandaag hun kans aan om onder andere hun ongenoegen over het lange wachten duidelijk te maken. 

Optimaliseren

In 2018 moest de gemeente op zoek naar extra standplaatsen, maar daar is nog maar weinig van terecht gekomen. De wethouder laat weten dat hij wel op korte termijn wil kijken of het kamp 'geoptimaliseerd kan worden'. Op die manier hoopt hij dat er meer standplaatsen in het bestaande kamp vrij komen.  

De wethouder had voor de lange termijn minder goed nieuws voor de bewoners. Er moeten namelijk ook veel reguliere woningen worden gebouwd. "Ik kan niet één-twee-drie een wijk uit de grond stampen", zegt Kroese. "En datzelfde geldt voor de woonwagenkampen."

Protest caravans

Gisteren was er een kleine actie voor het kamp waar twee 'protest caravans' neergezet waren. De wethouder wil dat die zo snel mogelijk weggehaald worden. De caravans staan namelijk op een openbare parkeerplek. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]