Ga naar Content

Ajax-directeur Van der Sar vindt straf Onana 'extreem hoog'

AMSTERDAM - Edwin van der Sar is van mening dat de straf voor Ajax-doelman André Onana buitenproportioneel hoog is. De Kameroener werd door de UEFA voor twaalf maanden geschorst, omdat hij positief getest is op het verboden middel furosemide. 

Foto: Pro Shots

Onana werd tijdens een controle op De Toekomst op 30 oktober betrapt op het gebruik van het middel. Algemeen directeur Van der Sar geeft toe dat Ajax al op de hoogte was. "We wisten dit al een tijdje. André heeft de afgelopen drie maanden in een rollercoaster gezeten. Maar hij heeft goed gespeeld en getraind. De UEFA gelooft ook dat hij het pilletje per ongeluk heeft genomen. Dat het niet zijn intentie was. Daarom vinden wij deze straf extreem hoog.”

"Dit is een klap voor hem en de club en voor de fans"

Ajax-directeur EDWIN van der Sar

Intentie

Donderdagavond kreeg Ajax het nieuws van de dopingschorsing te horen. "We wachten nu op de uitleg van de UEFA”, zei Van der Sar op de speciaal ingelaste persconferentie. "Al weten we al dat ze hebben gezegd dat het zijn intentie niet was. Daarna hebben we drie weken de tijd om samen met André of alleen met Ajax naar het CAS te stappen. We willen een beroepsprocedure omdat het niet zijn intentie was. Dat is voor ons het belangrijkste."

Lees ook

Klap

"André is onze nummer 1 keeper en international van Kameroen. Hij staat hoog aangeschreven en is snel en krachtig. Hij heeft dit helemaal niet nodig", zegt Van der Sar over het middel dat doping zou maskeren. "Hij is enorm teleurgesteld. Dit is een klap voor hem en de club en voor de fans. Hij is mateloos populair en een extreem goede keeper.”

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]