Ga naar Content

Sneeuwpret op komst dit weekend: "Sowieso sleetje rijden"

NOORD-HOLLAND -  Een echt winterweekend staat voor de deur. De temperaturen gaan omlaag en er gaat waarschijnlijk een flink pak sneeuw vallen. "De kans is groot dat er het een en ander zondag en waarschijnlijk ook zaterdagavond al naar beneden gaat dwarrelen", zegt NH-weerman Jan Visser op NH Radio.

Foto: NH Nieuws

Morgen is het weer nog zacht, maar in het weekend wordt het koud. "Dan komt de koude lucht binnen", zegt Jan Visser. "Zaterdagavond vriest het al een beetje en neemt de kans op neerslag toe. Dat zal dan waarschijnlijk sneeuw zijn."

Zondag zal er veel sneeuw gaan vallen. "Het is duidelijk dat het zondag koud gaat worden: de temperatuur ligt de hele dag onder nul en er waait een flinke wind vanuit het oosten." Waar de meeste sneeuw gaat vallen, kan Visser nog niet zeggen. "Het accent lijkt nu op het zuiden van onze provincie te liggen, maar dat kan nog steeds veranderen." 

Sleetje rijden en stuifsneeuw

Dit weekend kan de slee dus eindelijk weer uit de kast worden gehaald. "We kunnen sowieso sleetje rijden." De schaatsers zullen vooral naar komende week uitkijken. "Volgende week komt de vorst er goed in, dan zal er matige tot strenge vorst zijn."

Er zal niet alleen maar sneeuwpret zijn; de sneeuw kan ook voor problemen op de weg gaan zorgen dit weekend. "De sneeuwval, in combinatie met flinke wind, kan problemen opleveren, zoals stuifsneeuw en duinvorming. Een grote kans dus voor problemen op de weg. Zondag is er kans op code oranje."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.