Ga naar Content

AZ-trainer Jansen over nieuwe assistent Goudmijn: "Hij is een welkome versterking"

WIJDEWORMER - AZ heeft een week achter de rug waar het met weinig plezier aan zal terugdenken. Midweeks werd er verloren van Utrecht, en ook zondag tegen Ajax gingen de Alkmaarders onderuit.

Pascal Jansen over nieuwe assistent Goudmijn: "Hij is een welkome versterking" - NH Nieuws

"We hebben twee dagen gebruikt om de teleurstelling te verwerken", zegt AZ-trainer Pascal Jansen. "Maar daarna is de blik weer vol op de volgende wedstrijd gegaan, en dat is het duel tegen Emmen."

AZ treft zaterdagavond met FC Emmen de rode lantaarndrager van de Eredivisie. Daar waar de Drentenaren vorig seizoen bij tijd en wijle veel indruk maakten, lukt dat de ploeg van Dick Lukkien dit seizoen niet. "Dit jaar lukt het wat minder bij ze. Van de week fluisterde iemand me in dat ze dit seizoen nog niet gewonnen hebben. Die eerste zege moet dan maar niet dit weekend komen."

"Hij is een welkome versterking. Kenneth heeft AZ op één staan in alles wat hij doet"

az-trainer pascal jansen

Tegen Emmen neemt Kenneth Goudmijn als nieuwe assistent plaats op de bank. Hij volgt Marino Pusic op, wiens contract in goed overleg werd ontbonden. "Hij is een welkome versterking. Kenneth heeft AZ op één staan in alles wat hij doet. Hij kent de spelers door en door en brengt enorm veel energie mee. Dat is wat we nodig hebben."

De geblesseerden Jonas Svensson en Dani de Wit trainen inmiddels weer buiten, maar zijn nog niet bij de groep aangesloten. Verder kan Jansen tegen Emmen over dezelfde spelers beschikken als tegen Ajax. FC Emmen - AZ begint zaterdagavond om 20.00.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]