Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

Protest bij woonwagenkamp voor extra plekken: "Wij willen ook wonen"

4 februari 2021, 18.00 uur · Aangepast 4 februari 2021, 20.01 uur · Door Mischa Korzec

PURMEREND -  Ze wonen noodgedwongen in een tent midden in de stad. Al jaren wachten ze op extra plekken voor hun kinderen en kleinkinderen. De gemeente Purmerend zegt naar een plek te zoeken, maar heeft nog niets toegezegd. Voor de bewoners aan het Akropolishof is de maat vol en ze dreigen daarom met acties.

Protest bij woonwagenkamp "Wij willen ook wonen" - NH Nieuws / Mischa Korzec

"Nu is het nog vriendelijk, maar als er niets gebeurt dan staat er zo 1.000 man", zegt Albertino Meerts. Hij voert samen met twintig andere woonwagenbewoners actie voor het kamp aan het Akropolishof in de wijk Weidevenne.

Het gaat er vandaag nog rustig aan toe: er is koffie en muziek en er wordt een praatje gemaakt met de wijkagent. De woonwagenbewoners willen vooral gehoord worden, omdat ze vinden dat ze in de steek worden gelaten door de gemeente.

Zo protesteerden de woonwagenbewoners voor een plek voor hun kinderen en kleinkinderen:

Protest bij woonwagenkamp - NH Nieuws

Sinds 2018 zijn de kampbewoners in gesprek met de gemeente Purmerend. Er zouden extra standplaatsen komen, maar die zijn er nog niet. Ondertussen woont Albertino met zijn vrouw en dochtertje in een caravan op het erf van zijn moeder. Hij moet er niet aan denken om het kamp te verlaten. Daarnaast vind hij dat hij recht heeft op een standplaats op het kamp.

Een woordvoerder van de gemeente Purmerend geeft toe dat de gemeente  achterloopt met het zoeken naar extra plekken, maar dat er ook een grote vraag is naar reguliere woningen. Wel laat ze weten dat ze in goed gesprek zijn met alle woonwagenbewoners om een goede oplossing te vinden. Morgen gaat de wethouder voor het eerst in gesprek met de bewoners van het Akropolishof.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]