Ga naar Content

De Peiling: Een jaar extra studiefinanciering voor studenten in coronatijd

Voorzitters van de Hogeschool Rotterdam en de Christelijke Hogeschool Ede pleiten ervoor dat studenten een jaar studiefinanciering cadeau krijgen. De studenten lopen door de coronacrisis zoveel schade op en hebben het zo zwaar dat ze een jaar extra moeten krijgen om te studeren en alles wat daarbij hoort, zo meldt Metronieuws.nl. Wat vind jij? Hebben studenten recht op een jaar extra studiefinanciering? Studeer jij wellicht zelf, of heb je studerende kinderen? Hoe ervaar jij de online colleges? 

Foto: Adobe Stock

Jan Hol, voorzitter van de Christelijke Hogeschool Ede, vraagt in een open brief aan demissionair premier Rutte een jaar studiefinanciering cadeau. Door de speciale werkgroep 'Hoe Houden We Het Vol' weet Hol dat steeds meer studenten vertraging oplopen, hun prestaties dalen, minder vrolijk worden en zich zorgen maken over hun toekomst. "Ze leven eigenlijk in een mentale hongerwinter. Velen van hen hebben continu last van dreiging, angst en isolatie. En dat schaadt onze jonge generatie", volgens de voorzitter van de Christelijke Hogeschool Ede.

Luxe

In de brief verwijst hij naar de studententijd van Rutte, die zeven jaar over zijn studie heeft gedaan. "Best een luxe dat je toen zo lang kon studeren op kosten van de belastingbetaler. Het pleit voor je dat je niet de enige politicus bent, die veel langer dan vier jaar heeft gestudeerd.' Vandaar dus het voorstel van extra geld waardoor studenten een jaar extra kunnen studeren. "Dat zijn nog altijd twee jaren minder dan jouw verblijf aan de Leidse universiteit", schrijft voorzitter Hol in de brief.

Lees ook

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].