Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Basisscholen organiseren voor het eerst de 'online open dag voor de basisschool'

3 februari 2021, 20.00 uur · Aangepast 3 februari 2021, 21.12 uur · Door Frederieke Weel & Flip Linssen

AMSTERDAM - Geen rondleidingen en presentaties vanmorgen op Amsterdamse basisscholen. In plaats daarvan organiseerden bijna alle basisscholen in de stad een online open dag. Ouders en verzorgers konden online kennis maken met basisscholen en vragen stellen aan leraren en directeuren.

"Laatste vraag: hoe gaat jullie school om met pesten?" Yoav Senft heeft een zoontje van drie-en-een-half en is op zoek naar een basisschool in de buurt. Hij heeft vandaag vier online scholen 'bezocht'. Zijn laatste school is het 6ᵉ Montessori Anne Frank in de Rivierenbuurt. Senft: "Dit is natuurlijk niet ideaal. Het kiezen van een school hangt voor een groot gedeelte af van je gevoel. Sfeer proeven via een online omgeving, dat is gewoon moeilijk."

Directeur Katja Rakic heeft een powerpoint-presentatie voorbereid en beantwoordt vragen van ouders. "Het enige wat je niet echt kan doen is de sfeer laten proeven", vertelt ze. "Dat is jammer, maar je kan wel gewoon je verhaal vertellen zoals je dat normaal ook doet en vragen van ouders beantwoorden. Maar het blijft wel gek dat je via deze manier met elkaar moet communiceren."

Zo gaat een online open dag eraan toe:

Online open dag van de basisschool - NH Nieuws

De online open dag is een initiatief van de gemeente Amsterdam. "De basisschool is een belangrijk onderdeel van je jeugd, een hele spannende en leuke keuze voor ouder en kind", zegt wethouder Marjolein Moorman van Onderwijs. "Daarom is het van groot belang dat alle ouders en verzorgers alle informatie krijgen die ze nodig hebben om zich goed te kunnen oriënteren op de toekomst van hun kind."

Senft is er na vanmorgen nog niet uit welke school hij gaat kiezen, maar is wel een beetje wijzer geworden. "We vonden het opvallend goed gaan. We kregen een goed beeld en hadden goede gesprekken. We hebben veel gehad aan de vragen van andere ouders. Ik vond het een hele goede oplossing voor deze tijd."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]