Ga naar Content

Steeds minder coronabesmettingen in Noordkop, Texel bijna weer 'coronavrij'

NOORDKOP - Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is weer gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Het risiconiveau 'zeer ernstig' is nog steeds van toepassing. 

Corona teststraat Den Helder - Foto: NH

Den Helder, Schagen en Hollands Kroon ontlopen elkaar weinig als het gaat om het aantal nieuwe coronapatiënten. Relatief gezien staat Schagen bovenaan. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 413,1 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat daar de afgelopen twee weken 192 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 297. Hollands Kroon telt 185 nieuwe besmettingen (tegenover 348 de periode ervoor), per 100.000 zijn dat er 382. In Den Helder zijn er 376,6 op 100.000 mensen positief getest, dat zijn in praktijk 212 nieuwe coronapatiënten (tegenover 345 de periode ervoor).

Op Texel blijft het aantal nieuwe besmettingen (veel) lager liggen. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 58,9 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat daar de afgelopen twee weken 8 personen positief zijn getest op corona.

Drie mensen overleden

Eén inwoner uit de gemeente Den Helder is in de afgelopen twee weken in het ziekenhuis opgenomen vanwege een coronabesmetting. Drie coronapatiënten zijn in dezelfde periode overleden: één van Texel, één uit de gemeente Den Helder en één uit de gemeente Schagen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]