Ga naar Content

Aantal positief geteste personen op corona in West-Friesland opnieuw gedaald

WEST-FRIESLAND - Het aantal mensen in West-Friesland dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is opnieuw gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Het betekent echter nog wel dat het risiconiveau zeer ernstig van toepassing is.

GGD Hollands Noorden - Foto: GGD Hollands Noorden

In de afgelopen week werden 763 inwoners van West-Friesland positief getest op het coronavirus. Dit is minder dan de helft ten opzichte van vorige week, toen 1.740 inwoners uit de regio positief testten.

De gemeente Medemblik spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 815,9 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 368 personen positief zijn getest op corona.

In Enkhuizen ligt het aantal nieuwe besmettingen lager. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 376,5 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 70 personen positief hebben getest op corona.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]