Ga naar Content

Weesper wethouder Maarten Miner (GL) stapt op: "Onvoldoende basis om verder te gaan"

WEESP - De Weesper fractie van GroenLinks moet op zoek naar een nieuwe wethouder: wethouder Maarten Miner heeft vandaag zijn ontslag als wethouder namens de partij ingediend. Hij vertrekt per direct, zo heeft hij vandaag aan zijn collega's en de gemeenteraad laten weten.

Foto: Adobe Stock

Miner vertrekt omdat hij, naar eigen zeggen, op bepaalde vlakken anders denkt dan de  GroenLinks-fractie in de Weesper gemeenteraad. "Ik ben tot de slotsom gekomen dat ik in het kader van de duurzaamheidsambities principiëler ben dan de GroenLinks-fractie. Voor mij is dat onvoldoende basis om samen verder te gaan", laat Miner weten.

De voornaamste reden voor zijn ontslag noemt Miner de discussie over het plaatsen van windmolens in de Bleoemendalerpolder. Afgelopen week nam de gemeenteraad, mede op voorspraak van GroenLinks, een motie aan om de polder te schrappen als zoekgebied voor windenergie. "Deze motie schrapt feitelijk het zoekgebied voor wind in de Bloemendalerpolder. Als wethouder namens GroenLinks ben ik van mening dat mijn partij ten principale dit laatst overgebleven zoekgebied had moeten behouden. In het verkiezingsprogramma van GroenLinks staat in mijn ogen niet voor niets het klimaat centraal. Let wel, deze discussie betrof niet de daadwerkelijke plaatsing van een windmolen maar het onderzoek naar een eventueel geschikte locatie", aldus Miner in zijn ontslagbrief.

Opvolger

De portefeuilles van Miner worden voorlopig waargenomen door de burgemeester en de andere wethouders van Weesp tot er een eventuele opvolger voor Miner naar voren wordt geschoven.

Als er een opvolger voor de opgestapte wethouder komt, heeft deze overigens niet heel veel tijd meer te gaan als wethouder van Weesp. Weesp fuseert volgend jaar maart met de gemeente Amsterdam.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]