Ga naar Content

Eindelijk overdekte hal voor ambitieuze Tennisclub Zandvoort

ZANDVOORT - De eerste officiele stap voor de bouw van een overdekte tennishal in Zandvoort is gezet. Wethouder Raymond van Haeften van Zandvoort, tekende vandaag voor een bedrag van 600 duizend euro voor de tennishal. "We zijn hier ongelofelijk blij mee", vertelt Helmer Schukken, voormalig penningmeester van T.C. Zandvoort en tevens de kartrekker van de nieuw te bouwen overdekte hal.  De tennisclub kan anders haar ambities niet uit laten komen.

Foto: NH Nieuws

T.C. Zandvoort, de tennisclub, moet het al een paar jaar doen zonder overdekte tennishal in de nabije omgeving. Tot een paar jaar geleden konden leden op de overdekte tennisbanen van Centre Parcs terecht en in de Tetterodehal in Overveen. Maar toen ook die banen niet meer beschikbaar waren, moesten de leden uitwijken naar verder weg gelegen locaties, zoals Hoofddorp. "We moeten in de winter onze uurtjes bij elkaar sprokkelen in hallen die echt wel een stuk verderweg staan."

Ambitie

Geen ideale situatie dus, waardoor de wens voor een eigen overdekte hal in Zandvoort groeide. De tennisclub is in de afgelopen jaren twee keer landskampioen geworden en heeft een grote jeugdafdeling. Met zo'n 350 jeugdleden staat de club op de zevende plek van Nederland qua grootte en dat gaat gepaard met ambitie. "Het is leuk dat we het zover schoppen met eigenlijk een relatief simpel opgezette club."

"Een overdekte hal is noodzakelijk voor de ontwikkeling van talenten"

Helmer Schukken tennisclub Zandvoort

Om de ambities waar te kunnen maken zijn er faciliteiten nodig, zoals een overdekte hal waar ook van oktober tot april getraind kan worden. De club heeft al een locatie op het oog, namelijk het Duintjesveld. Alleen past het ontwerp nog niet in het bestemmingsplan en daardoor kan het nog wel even duren voordat de schop de grond in kan, vreest Helmer. "Ik denk dat we komende winter nog niet in de hal terecht kunnen. Maar hopelijk begint de bouw wel dit jaar."

Financiering

Ook de financiering is nog niet helemaal rond. Voor de  bouw van de tennishal is een aparte stichting opgericht, Stichting Bevordering Tennissport 365 Zandvoort. Helmer Schukken, die voorzitter is van deze stichting, denkt zo'n 1,8 miljoen euro nodig te hebben om de bouw te kunnen realiseren. "Ik ben heel blij met het bedrag van de gemeente, want dat geeft ook aan dat de gemeente serieus is in dit verhaal." Het resterende bedrag moet gefinancierd worden door andere partijen, waaronder banken. 

Het is de bedoeling dat er in totaal 4 tennisbanen komen in de overdekte hal. Leden van T.C. Zandvoort zullen nog even geduld moeten hebben voordat het zover is. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]