Ga naar Content

KZ boekt zwaarbevochten zege bij LDODK

GORREDIJK - Koog Zaandijk heeft in de Korfbal League een belangrijke overwinning meegenomen uit Friesland. De korfballers van KZ wonnen met 16-18 op bezoek bij LDODK.

Foto: Orange Pictures

LDODK en Koog Zaandijk waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. In de openingsfase sloeg de thuisploeg wel een gaatje naar 5-1. KZ knokte zich terug in de wedstrijd en ging de rust in met een 9-12 voorsprong.

Tekst gaat verder onder artikel.

Lees ook

Nipte zege

In de tweede helft hadden de ploegen moeite met het scoren van doelpunten. KZ bleef telkens op geringe voorsprong, maar zag LDODK dankzij drie treffers van Erwin Zwart knap terugkomen tot 15-15. Uiteindelijk trok KZ dankzij doelpunten van Anouk Haars en Sanne Pasma de 16-18 overwinning over de streep.

Voor KZ betekent dit de tweede overwinning in de Korfbal League. De Zaankanters staan op dit moment tweede in de stand met vier punten uit drie wedstrijden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]