Ga naar Content

Nadine Visser stelt EK-ticket veilig, Jip Vastenburg loopt PR op 3.000 meter

KARLSRUHE - Nadine Visser heeft tijdens haar eerste indoorwedstrijd dit seizoen al de limiet voor het EK gelopen. Vrijdagavond eindigde ze tijdens de Indoor Meeting in Karlsruhe als derde op de 60 meter horden.

Foto: Pro Shots / Insidefoto

Visser snelde in Duitsland naar een tijd van 7,96 seconden. Daarmee moest de Nederlands recordhoudster alleen de Finse Nooralotta Neziri (7,92) en de Nigeriaanse Tobi Amusan (7,94) laten voorgaan. 

De atlete uit Hoorn kwam vorige week pas terug van een trainingsstage in Zuid-Afrika. Ze won haar serie in Karlsruhe in 7,98 seconden. In de finele verbeterde de Europees kampioene van 2019 haar tijd, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Wel liet Visser oder de EK-limiet van 8,05 seconden. Dat evenement wordt begin maart in het Poolse Torun gehouden.

Tekst gaat verder onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

 

Samuel

Jamile Samuel slaagde er niet in om op de 60 meter de EK-limiet te lopen. De Amsterdamse atlete eindigde na een moeizame start als zevende en liep 7,41 seconden. De kwalificatie-eis ligt op 7,30 seconden.

Smet

Ook Koen Smet liep zijn eerste indoorwedstrijd van het nieuwe jaar. De hordenloper liep in de series 7,90 seconden. Voor de EK-limiet moet de atleet van Phanos twee tienden sneller lopen.

Vastenburg

Jip Vastenburg mag net als Visser ook alvast een ticket voor het EK boeken. De atlete finishte op de 3.000 meter als zesde in 8.52,76, wat een persoonlijk record voor Vastenburg betekent.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]