Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar blijft in Helmond steken op een gelijkspel

29 januari 2021, 20.17 uur · Aangepast 29 januari 2021, 23.15 uur · Door Frank van der Meijden

HELMOND - Telstar heeft vrijdagavond in de eerste divisie gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. De ploeg uit Velsen-Zuid kwam in de eerste helft op achterstand, maar een doelpunt van verdediger Shayne Pattynama zorgde uiteindelijk voor de 1-1 eindstand. 

Shayne Pattynama scoorde namens Telstar de gelijkmaker - Orange Pictures / Perry van de Leuvert

Telstar reisde af naar Helmond met een waslijst aan blessures. Desondanks kon trainer Andries Jonker nog altijd beroep doen op meerdere sterkhouders. Lange tijd gebeurde er vrijwel niets in Helmond, maar Telstar liet de thuisploeg wel vaak onnodig gevaarlijk worden. Beetje bij beetje kroop Helmond Sport dichter naar het doel van Jasper Schendelaar. 

Na ruim een half uur spelen leidde de aanvalsdrang van Helmond Sport tot de verdiende openingstreffer. Een aanval over meerdere schijven belandde uiteindelijk bij Lance Duijvestijn, die bij de eerste paal de bal met veel souplesse achter doelman Schendelaar schoot. Telstar probeerde in het resterende kwartier nog wat aan de 1-0 achterstand te doen, maar verder dan een afstandsschot van Tom Overtoom kwamen de Witte Leeuwen niet. 

Tekst gaat verder onder de foto

Telstar-speler Welat Cagro baalt na de openingstreffer van Helmond Sport - Orange Pictures / Perry van de Leuvert

Na de rust was het wederom Helmond Sport dat het beste voetbal liet zien en Telstar-trainer Andries Jonker zag zich daarom genoodzaakt om een driedubbele wissel toe te passen. Door de personele wijzigingen ging het beter lopen bij Telstar en als beloning zou Shayne Pattynama uit een hoekschop Telstar weer naast Helmond Sport brengen. De vleugelverdediger torende boven iedereen en alles uit en knikte de bal krachtig binnen: 1-1.

Opzoek naar de overwinning

Telstar nam na het doelpunt het heft in handen en maakte het meeste aanspraak op een overwinning. Frank Korpershoek was het nog het dichtsbij een doelpunt, maar de inzet van de aanvoerder ging op de lat. Zowel Telstar als Helmond Sport bleken in het laatste kwartier niet meer bij machten om nog een treffer te maken. Ondanks een sterke tweede helft van Telstar bleef de stand daarom uiteindelijk in evenwicht. 

Door de 1-1 blijft Telstar op de achtste plaatst staan in de eerste divisie. De ploeg uit Velsen-Zuid staat nu één punt achter FC Volendam, maar de provinciegenoot komt echter zondag nog in actie tegen Go Ahead Eagles. 

Opstelling Telstar: Schendelaar; Pattynama (Taha el Idrissi/93), El Yaakoubi, Korpershoek, Bronkhorst, Berenstein (Fernandes/60); Overtoom (Kökcü/60), Adshead (Najah/60), Cagro; Plet, Van Velzen 

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Van Hoorenbeeck, Joppen, Van der Sluys, Reith; De Bie, Duijvestijn (Thomassen/85), Vereijken (Bosiers/77); Goselink, Loukili, Van Keilegom (Respen/88)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]