Ga naar Content

Verdacht pakketje Hilversumse teststraat bevat 'brandbare goederen'

HILVERSUM - Het verdachte pakketje dat vanmorgen werd gevonden naast de Hilversumse coronateststraat bestaat uit 'brandbare goederen' waar vuurwerk aan vast was gemaakt. Dat bevestigt de politie. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

Foto: Archieffoto: Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

Het verdachte pakketje werd vanmorgen rond 9.50 uur gevonden. Meteen werd de teststraat gesloten en werd de omgeving ruim afgezet door de politie. De explosievenverkenner van de politie vond het pakketje zo verdacht, dat besloten werd de Explosieven Opruimingsdienst op te roepen. 

Lees ook

Na onderzoek blijkt het dus te gaan om 'brandbare goederen' met daar aan vuurwerk vastgeknoopt. Meer wil de politie niet vertellen over wat er precies is gevonden. De verwachting is dat het terrein van de teststraat in de loop van de middag weer wordt vrijgegeven. 

Onderzoek naar pakketje

De politie onderzoekt de zaak en roept mensen op die meer weten over het verdachte pakketje of mogelijk iets verdachts gezien hebben bij de teststraat, zich te melden. "Dat kan vlak voor de vondst geweest zijn, maar ook iets vroeger in de ochtend of in de loop van de nacht. Denk bijvoorbeeld aan één of meerdere mensen die zich opvallend gedroegen, de omgeving verkenden of plots weggerend zijn", aldus de politie.

Bewoners en bedrijven rond de teststraat wordt opgeroepen om camerabeelden met de politie te delen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]