Amsterdam

NL
V

Grote uitdaging voor achtstegroepers om in lockdown een middelbare school te kiezen

29 januari 2021, 15.15 uur · Door Martijn van Veen

Het is voor middelbare scholen tijdens de lockdown een flinke uitdaging om open dagen te organiseren.  Ook voor leerlingen uit groep acht vormt het een grote uitdaging om in deze periode een school uit te kiezen omdat er enkel online mogelijkheden zijn om scholen te bezoeken. Zo ook voor Pippa die dertien scholen digitaal aandoet voordat ze haar keuze kan maken.

bron: NH Nieuws

Amsterdamse middelbare scholen moeten vanwege de lockdown een nieuwe manier vinden om kinderen uit groep acht kennis te laten maken met de middelbare school. "Het is voor de achtstegroepers zo ongelofelijk ingewikkeld om nu een goede school te kiezen en wij willen ook de juiste leerlingen, dus we hebben keihard gewerkt om dit goed te doen", vertelt Reineke Hasselt van Dinter van het Gerrit van de Veen college.

Daarom organiseerde de middelbare school uit Amsterdam Zuid deze week twee online open dagen.  Pippa (11) keek mee vanuit huis. Ze vond het in het begin van haar zoektocht lastig om haar concentratie erbij te houden. "Dan zit je achter de computer en dan hoor je allemaal mensen praten over hoe geweldig hun school is. Maar bij de derde school besefte ik dat het belangrijk was en toen heb ik pen en papier gepakt en schijf ik alles op."

Quote

"Ik moet nog 12 open dagen online bezoeken"

Pippa (11), leerling groep 8

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]