Ga naar Content

Rik Regeling terug op trainingsveld bij Jong AZ: "Ik voel me weer voetballer"

WIJDEWORMER - Rik Regeling kon lange tijd niet in actie komen bij Jong AZ vanwege een blessure, maar sinds kort kan hij weer meedoen aan de groepstraining. "Dit is echt lekker", zegt het Alkmaarse talent over zijn terugkeer in het team

Rik Regeling terug op trainingsveld bij Jong AZ - NH Nieuws

"Ik voel me gewoon weer voetballer", vertelt Regeling. "Je staat op het veld met een balletje aan je voet, dat is veel beter dan op het fysio veld."

Tijdens zijn periode heeft Regeling het behoorlijk zwaar gehad. "Het was best wel pittig. Je mist de lol met de groep, de grapjes. Dat was wel zwaar. Af en toe heb ik ze opgezocht. Dan hou je de lol erin. Dat is wel belangrijk, want van alleen maar in de gym beuken word je ook niet vrolijker."

"Tijdens de trainingen vind ik het ook leuk om op het middenveld te lopen en wat met de bal te kloten, maar uiteindelijk zal ik het beste zijn als centrale verdediger"

jong az-speler rik regeling

Multi-inzetbaar

Tijdens de trainingen staat Regeling zowel als verdediger als middenvelder opgesteld, maar in wedstrijden gaat dat waarschijnlijk maar één positie worden. "Mijn beste positie is toch wel centrale verdediger. Tijdens de trainingen vind ik het ook leuk om op het middenveld te lopen en wat met de bal te kloten, maar uiteindelijk zal ik het beste zijn als centrale verdediger."

Nu is natuurlijk de grote vraag wanneer Regeling eindelijk zijn debuut voor Jong AZ kan gaan maken. "Dan moet ik eerst deze weken doorkomen, volledig fit zijn en aan de trainers laten zien dat ik een kans verdien en ik denk dat ik dat zeker wel kan."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]