Ga naar Content

Myron Boadu: "Natuurlijk is het moeilijk als iedereen vorig jaar zo positief over je is geweest"

WIJDEWORMER - De teleurstelling bij AZ was groot nadat de ploeg woensdagavond met 0-1 verloor van FC Utrecht. In het weekend daarvoor hadden de Alkmaarders zich nog van hun beste kant laten zien tegen Feyenoord. Die overwinning was de zevende zege van AZ op rij in de eredivisie tegen een topclub.

Myron Boadu: "Natuurlijk is het moeilijk als iedereen vorig jaar zo positief over je is geweest" - NH Nieuws

Myron Boadu, die met twee goals van onschatbare waarde was tegen Feyenoord, legt uit hoe het komt dat de Alkmaarders juist in die wedstrijden zo goed presteren. "Ik denk dat we in die wedstrijden nog klinischer zijn dan in de kleine wedstrijden. We maken gewoon onze kansen af en spelen nog beter."

De twee goals kwamen op een lekker moment voor de twintigjarige spits, want hij stond inmiddels al ruim een maand droog. "De kansen zijn er altijd geweest alleen op die momenten was ik niet scherp genoeg. Nu gaan ze er wel in en daar ben ik heel blij om.  Ik moet nog scherper voor de goal zijn, dat is iets wat ik mezelf aanreken en ik ben daar ook mee bezig."

"Voor een jonge jongen is dat best moeilijk. Ik wil het van me af laten glijden en er zo min mogelijk mee in contact komen"

az-spits myron boadu

Boadu maakte vorig seizoen grote indruk, maar dit seizoen verschenen er wat kritieken in de media over de spits. "Voor een jonge jongen is dat best moeilijk. Ik wil het van me af laten glijden en er zo min mogelijk mee in contact komen. Maar je krijgt het wel mee en natuurlijk is het moeilijk als iedereen vorig jaar zo positief over je is geweest."

In die moeilijke periode deed de steun van anderen hem goed. "Ik denk dat de mensen om me heen, zoals de trainers, spelers en familie, me hebben gezegd hoe goed ik ben en hoe goed ik kan zijn. Dat vertrouwen heb ik altijd in mezelf gehouden, maar als andere mensen om je heen het zeggen is dat altijd lekker."

AZ speelt zondag om 16.45 uur in Alkmaar tegen Ajax. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]