Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Weer Hilversummer en Bussumer gepakt in zaak afpersing Gelders fruitbedrijf

28 januari 2021, 09.54 uur · Aangepast 28 januari 2021, 18.55 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De politie heeft wederom twee mannen uit 't Gooi aangehouden in het onderzoek naar de grootschalige afpersingen en bedreigingen aan het adres van fruitbedrijf De Groot in het Gelderse Hedel. Het gaat om een 16-jarige Hilversummer en een 21-jarige Bussumer. 

Eerder pakte de politie mannen uit Naarden en Bussum op - Caspar Huurdeman Fotografie

Het familiebedrijf in Hedel wordt al ruim anderhalf jaar afgeperst door criminelen nadat er destijds een partij van 400 kilo cocaïne werd onderschept. Het bedrijf bleek al langer ongewild doelwit van drugscriminelen, doordat de overzeese transportroutes worden gebruikt als drugslijn.

De eigenaren ontvingen na de cocaïnevangst sms’jes met zware dreigementen. De criminelen houden het fruitbedrijf verantwoordelijk voor het miljoenenverlies en eisen dat het bedrijf ze meer dan een miljoen terugbetaalt. De eigenaren stapten daarop naar de politie en worden sindsdien, samen met het bedrijf zelf, beveiligd. Eind december zou er nog een aanslag op de eigenaar van het bedrijf zijn verijdeld. 

Toch zijn er de laatste tijd meerdere incidenten geweest rond het Gelderse fruitbedrijf, haar eigenaren en medewerkers. Er waren incidenten met vuurwerkbommen en brandstichtingen bij adressen die een link hadden met het bedrijf. Zo brandde eind november een woning af, waarbij twee broers uit het familiebedrijf gewond raakten.

Vuurwerkbommen

De Hilversummer zou volgens de politie betrokken zijn bij een voorval met een vuurwerkbom in Kerkdriel. De Bussumer wordt verdacht van betrokkenheid bij incidenten met vuurwerkbommen in Rosmalen en Tiel.

De Hilversummer en Bussumer zijn de achtste en negende verdachte die worden aangehouden in het onderzoek naar de zaak. Van de zeven andere verdachten zitten er nog vijf vast. Drie weken geleden werden al een andere Bussumer en een man uit Naarden opgepakt. Vorige week stond een man uit Hilversum voor de rechter in dezelfde zaak: hij werd vrijgesproken van betrokkenheid. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]