Ga naar Content

Winkelcentra in Schalkwijk en Beverwijk vandaag eerder gesloten

NOORD-HOLLAND - Winkelcentra Schalkwijk in Haarlem en Beverhof in Beverwijk zijn vanmiddag eerder dichtgegaan. 

Foto: Inter Visual Studio

In overleg met de gemeente, de politie en winkelcentrum Schalkwijk heeft de winkeliersvereniging besloten de deuren eerder te sluiten. Ook de Jumbo aan de Engelenburg sloot eerder de deuren.

Afgelopen maandag greep de Mobiele Eenheid in, in de wijk. Winkels bleven toen buiten schot, maar relschoppers vernielden straatmeubilair, stichtten brandjes en bekogelden de politie met zwaar vuurwerk. 

Met uitzondering van enkele zaken zijn winkels in het Beverwijkse winkelcentrum Beverhof vandaag ook eerder dichtgegaan. Een medewerker van de Deen laat aan NH Nieuws weten dat dat besluit genomen is in overleg met de winkeliersvereniging. "Het is nu heel rustig", laat de medewerker weten. 

Veiligheidsricicogebied

Beide winkelcentra liggen in een veiligheidsrisicogebied omdat er via social media signalen zijn dat er mogelijk gereld gaat worden. De Haarlemse burgemeester Jos Wienen heeft heel Schalkwijk aangemerkt als veiligheidsrisicogebied, tot morgenochtend 4.00 uur. De burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit, heeft het centrum en omgeving, de Broekpolder en het gebied rondom de Belgiëlaan aangewezen als veiligheidsrisicogebieden.  

In een veilgheidsriscogebied heeft de politie meer bevoegdheden, waaronder preventief fouilleren. Eind december 2020 werd een deel van de IJmond al als veiligheidsrisicogebied aangewezen nadat jongeren zich tegen de politie hadden gekeerd.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.