Ga naar Content

Nick Doodeman maakt na dit seizoen stap van FC Volendam naar SC Cambuur

VOLENDAM - Nick Doodeman vertrekt na dit seizoen bij FC Volendam. De vleugelspeler tekent voor twee seizoenen bij SC Cambuur, zo maakte de Friese club woensdagochtend bekend.

Nick Doodeman zoekt het duel op met David Sambissa van Cambuur - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Doodeman hoort met Kevin Visser tot de oudgedienden in de selectie van FC Volendam. In 2017 kwam hij over van Jong AZ. In de seizoenen die volgden kwam hij tot 126 wedstrijden en 26 doelpunten. Doordat hij ook menig doelpunt voorbereidde, verwierf hij de bijnaam van 'assistenkoning'. Dit seizoen scoorde hij acht goals en bereidde hij tien treffers voor.  

Transfervrij

De koploper in de de eerste divisie kan de 24-jarige Doodeman transfervrij overnemen, omdat zijn contract deze zomer afloopt. Eerder gaf de voetballer in een gesprek met NH Sport al aan nog graag een keer de stap omhoog te willen maken.

"Na vier seizoenen ben ik toe aan iets nieuws, een frisse uitdaging. Maar zolang ik het shirt van FC Volendam draag zal ik alles geven voor de club", zegt Doodeman woensdagochtend in een eerste reactie op de website van FC Volendam. Vrijdag 2 april staat Doodeman met FC Volendam in eigen stadion tegenover zijn toekomstige club. 

"Na vier seizoenen ben ik toe aan iets nieuws, een frisse uitdaging"

FC Volendam-speler Nick Doodeman

In Leeuwarden spelen op dit moment ook de oud-FC Volendam-spelers Robert Mühren, Sonny Stevens, Erik Schouten en Jamie Jacobs. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]