Amsterdam

NL
V

Mobiele mini-sportschool nieuwste trend op fitnessgebied

26 januari 2021, 19.30 uur · Door Hester van Dijk

AMSTERDAM - Een sportschool op IJburg haalt alles uit de kast om haar leden in beweging te houden. Het resultaat is een mobiele mini-sportschool, die overal in het stadsdeel opduikt. Met succes, want alle slots zijn volgeboekt. 

Mobiele mini-sportschool nieuwste trend op fitnessgebied - NH Nieuws

"We moesten toch wat", vertelt een enthousiaste Marieke Dolman, een van de eigaren van Fitness Centre IJburg. "Veel sportscholen hebben een tent voor de deur, maar bij ons past dat niet. En je kan wel buiten sporten met personal trainers en gewichten, maar het is het allemaal net niet."

En dus bedachten ze op een maandagochtend de mobiele mini-sportschool. Het witte gevaarte, beplakt met zwarte en knalroze letters, is een mini sportschool op wielen. Marieke: "We hebben er speciaal op gelet om cardio-apparaten te plaatsen, dat is toch wat de mensen missen." Het geheel wordt afgemaakt door gezellige kerstverlichting en muziek. 

Quote

Het is lekker dat je in deze tijd een stok achter de deur hebt en toch even je huis uit kan.

Meliha kiris, sporter

Marieke Dolman, de eigenaar van Fitness Centre IJburg en bedenker van de mobiele sport-unit, hoopt dat ze haar klanten zo snel mogelijk weer gewoon binnen kan ontvangen. Tot die tijd blijft de mini-sportsschool in gebruik. Leden kunnen een uurtje mobiele training reserveren. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]