Gooi

NL
V

Bekenden steken met verhuizing bedreigde Hilversumse ouderen hart onder de riem

26 januari 2021, 10.15 uur · Door Redactie 't Gooi

HILVERSUM - Een steuntje in de rug voor de bewoners van het Hilversumse verzorgingshuis Gooizicht nu de schrik er goed in zit omdat ze noodgedwongen hun huis uit moeten: ze werden gisteren door bekenden verrast met wat lekkers. Bewoonster Trudy Lensink werd als aanjager van het protest tegen de verhuizing een extra hard onder de riem gestoken door het Hilversumse mantelzorgkoor.

Joey Roelofs

De bewoners van verzorgingshuis Gooizicht van zorgorganisatie Amaris kregen pas onlangs te horen dat ze al snel huis en haard moeten verlaten. Het verzorgingshuis staat een grote renovatie te wachten en verandert van functie. Volgens zorggroep Amaris is het pand na de verbouwing niet meer geschikt voor 'kwalitatieve langdurige woonzorg'. Het wordt een revalidatiecentrum, waardoor er voor de huidige bewoners geen plek meer is.

Quote

"We zijn erg geraakt door het nieuws dat de bewoners hebben gekregen"

ria de jong van het mantelzorgkoor

Het nieuws kwam voor de bewoners als donderslag bij heldere hemel: ze dachten altijd dat hun appartementje hun laatste huis zou worden. Nu moeten ze weg. Hoogstwaarschijnlijk gaan de meesten naar het Larense Theodotion, terwijl ze het liefst Hilversum niet eens uit willen. 

De bewoners begonnen een week geleden met hun protest tegen de noodgedwongen verhuizing. Bewoonster Trudy Lensink besloot zelfs een paar dagen in hongerstaking te gaan. "Ik heb van donderdagmorgen tot zondagmorgen totaal niets gegeten", vertelde ze afgelopen week tegen NH Nieuws. Uiteindelijk besloot ze te stoppen, nadat ze lichamelijke klachten kreeg. "Ik wil niet voor dit wanbeleid in mijn kist belanden." 

Hart onder de riem

Het Hilversumse mantelzorgkoor voelt zich erg betrokken bij het lot van de bewoners van Gooizicht en met name dat van Trudy als één van de leden van het koor. "We zijn erg geraakt door het nieuws dat de bewoners hebben gekregen", vertelt Ria de Jong. "De bewoners gaan een zware tijd door en dat verdienen ze niet."

Alle bewoners kregen van het koor allemaal een 'lichtpuntje', een rood lichtgevend hartje als teken van hoop. Trudy kreeg het hartje als eerste. "We willen laten weten dat we trots op Trudy zijn om haar protest. We willen haar in het licht zetten, want ze is licht door licht te zijn", sprak Ria. "Het hartje moet de bewoners verbinden in deze rottijd."

Trudy was erg geëmotioneerd door het steuntje onder de rug van het mantelzorgkoor. "Wat lief. Breng me nou niet aan het huilen", zei ze. 

Tekst gaat verder onder de video

Bekenden steken met verhuizing bedreigde Hilversumse ouderen hart onder de riem - Joey Roelofs

Veel aandacht

De gedwongen verhuizing van de bewoners van Gooizicht krijgt sinds afgelopen week veel aandacht. Het leidde onder meer al tot raadsvragen van Hart voor Hilversum, de grootste partij in de Hilversumse gemeenteraad.

De partij vraagt aan burgemeester en wethouders wat het kan doen om de verhuizing in ieder geval voorlopig tegen te houden en wil helderheid over het nut en de noodzaak van de verhuizing. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]