Zaanstreek-Waterland

NL
V

Ondernemers bewaken zaak: "Ze mogen niet aan je kind komen"

25 januari 2021, 23.12 uur · Door Tom van Midden

ZAANDAM - Ondanks aankondigingen van rellen bleef het maandagavond relatief rustig in het centrum van Zaandam. Verschillende ondernemers op de Gedempte Gracht bleven op advies van de wijkagent in hun zaak om wacht te houden. Zo ook Cor Ducaat, eigenaar van kledingzaak Key of Life.

NH Nieuws

"Gekkenwerk", zo omschrijft Ducaat de situatie. "Als zelfstandige denk je: 'je komt niet aan mijn kind.' Dat gevoel had ik zelf erg sterk. Je maakt je al zorgen over hoe deze tijd goed door te komen als ondernemer. Als je dan ook nog moet kijken of je ruiten erin blijven zitten, of er niets van je gejat wordt… jeetje, wat een wereld."

Verslaggevers van NH Nieuws zagen dat het relatief rustig bleef op straat. Wel zijn er twee panden op de Gedempte Gracht beklad, zoals op de foto's te zien is. Ducaat vertelt dat die teksten de dag ervoor erop zijn gezet.

Tekst loopt door onder de foto

NH Nieuws

Dankbaar

Hij dankt de politie voor hun inzet deze avond. "Voor mijn gevoel zaten ze er bovenop", aldus de ondernemer. "We kregen berichten dat er 25 jongens voor de Dirk van de Broek stonden. Dat werd redelijk snel in de kiem gesmoord."

De onzekerheid is bij de ondernemer nog niet weg. "Ik denk ook: Hoe zal het morgen zijn? Moet ik dan weer hier zijn? Ik heb geen idee hoe het dan gaat…"

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]