Ga naar Content

ME ingezet bij rellen in Amsterdam en Haarlem

NOORD-HOLLAND - Bij rellen rond de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost en in Schalkwijk in Haarlem is vanavond de ME ingezet. Mensen gooiden daar met vuurwerk en in Haarlem werden tuinmeubels in brand gestoken. 

Foto: Inter Visual Studio

Een verslaggever van NH Nieuws laat weten dat de sfeer rond het kruispunt op de Molukkenstraat grimmig was. Rond 21.00 was het kruispunt vrijwel leeg, na ingrijpen van de ME. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er precies op de been waren. "Het is heel lastig te zeggen, er stonden veel jongeren in groepen." 

"Het begon met schreeuwen en toeteren en daarna werd er vuurwerk op het kruispunt gegooid, daar zaten ook harde knallen tussen. Ook is er een ruit van een politiebusje ingeslagen. Later op de avond dreef de ME de relschoppers de andere kant van de straat in."

Brand 

In Schalkwijk in Haarlem zijn veel mensen op de been. Een getuige laat aan NH Nieuws weten dat er 'allemaal tuinmeubels en andere rommel' in brand is gestoken. "Ik zie vooral jonge mensen, ook mensen uit de flats hier", vertelt de getuige. Een verslaggever van NH Nieuws schat dat daar honderden mensen op de been zijn. 

Ook wordt er gegooid met stenen naar politieagenten. Ook een nieuwsfotograaf kreeg van dichtbij een steen tegen zijn hoofd gegooid. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Foto: NieuwsFoto / Laurens Bosch

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het onrustig is in Schalkwijk.  "We zijn er samen met de ME om de orde te herstellen." Over eventuele aanhoudingen kon hij nog geen uitspraken doen.

Bescherming 

Tegelijkertijd is er in Alkmaar een groep op straat die zegt de stad te willen beschermen. Het gaat om leden van de Ben-side, een supporterskern van AZ. Zij zeggen tegen een NH verslaggeefster: "We blijven handhaven totdat de mensen stoppen met alles te slopen."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.