Ga naar Content

Denso Kasius gaat vol voor zijn kans bij FC Volendam

VOLENDAM - Op de Dijk is-ie nog nooit geweest, maar daar komt wel verandering in. De nieuwe aanwinst van FC Volendam, Denso Kasius, is van plan om van Den Haag naar het vissersdorp te verhuizen. Moet hij wel voor zichzelf gaan zorgen. "Dat is wel een dingetje, want ik ben een moederskindje."

Denso Kasius is de nieuwe rechtsback van Volendam - NH Sport/ Edward Dekker

Hij is voor anderhalf jaar gehuurd van FC Utrecht en maakte in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (1-4) direct zijn basisdebuut. Bij Jong FC Utrecht bleef de 18-jarige rechtsback steken op twee basisplaatsen en vier invalbeurten. "Je hebt voor het eerste van Utrecht en Jong bij elkaar ongeveer 62 spelers. Dat is veel te veel joh." 

"Je hebt voor het eerste van Utrecht en Jong ongeveer 62 spelers. Dat is veel te veel joh"

FC Volendam-speler Denso Kasius

Tot en met volgend seizoen heeft de voormalig jeugdspeler van Sparta, Feyenoord en ADO Den Haag bij Volendam de kans om zich te onderscheiden als offensieve back. Van origine is Kasius immers rechtsbuiten. "Als ik 1,5 jaar hier goed heb gespeeld dan is het de bedoeling dat ik terugkom bij het eerste van Utrecht. Anders doe ik een stap terug en ik denk niet dat dat de bedoeling is." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]