Start van hoofdcontent

WEST-FRIESLAND

nl

VIDEO: Op pad door een verlaten West-Friesland tijdens de avondklok

25 januari 2021, 16.14 uur · Aangepast 4 mei 2022, 10.51 uur · Door Sander Huisman

WEST-FRIESLAND - Een enkele scooterrijder, een vrachtwagenchauffeur op weg naar huis en een aantal hondenbezitters, maar meer reuring komt verslaggever Sander Huisman zondagavond dan ook niet tegen in de West-Friese straten tijdens de avondklok. 

Foto: WEEFF

Om 21:00 uur zondagavond staat Sander op het Raadhuisplein in Wervershoof. Op een enkele auto en een verdwaalde fietser na is het rustig. De scooterrijder die langskomt, is ook net te laat thuis. "Ik ben nog onderweg ja. Niet helemaal legaal want ik ben tien minuten te laat." Ook al is de man onderweg naar huis voor een warme kop koffie, helemaal eens met de maatregel is hij het niet. "Ik heb met corona wat minder. Dus of dit de ideale maatregel is, vraag ik me wel af."

"Ik heb met corona wat minder. Dus of dit de ideale maatregel is, vraag ik me wel af"

Scooterrijder, wervershoof

Op weg naar Oostwoud zijn de straten verlaten. Een strooiwagen rijdt voorbij. "Voor morgenochtend zijn we alvast aan het strooien, dan wordt het dan ingereden" verklaart de bestuurder. 

In de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag lijkt er meer bedrijvigheid op straat, vooral door hondenbezitters. "Ik houd niet van binnenzitten. Ik hoop dat de maatregelen snel over zijn en dat we snel terug kunnen naar normaal", zegt een man die met zijn viervoeter wandelt.  

Zien waar Sander nog meer is geweest? Bekijk hieronder de hele aflevering: 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]