Ga naar Content

Blauw-Wit staat ook na duel met LDODK met lege handen

AMSTERDAM - De korfballers van Blauw-Wit Amsterdam zijn er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van LDODK. De bezoekers waren met 22-25 te sterk.

AKC Blauw-Wit - Foto: NH Sport/Edward Dekker

In de openingsfase warem beide ploegen nog wat zoekende. Na de 4-4 nam LDODK afstand van de Amsterdammers. Erwin Zwart had bij een stand van 5-9 als vijf treffers op zijn naam staan.

Bij 9-15 viel het scorend vermogen van de bezoekers wat terug, waardoor Blauw-Wit zich weer in de wedstrijd kon spelen tot 14-15. Na rust was Blauw-Wit een stuk minder dan daarvoor. LDODK kon uitlopen naar een verschil van zes punten (14-20).

Comeback

In de slotfase kende Blauw-Wit opnieuw een sterke comeback en naderde het de Friezen tot op één punt. Een treffer van Loraine Vissers betekende de 22-23, maar vervolgens liep LDODK weg naar de einduitslag van 22-25.

Blauw-Wit staat door de nederlaag nog altijd puntloos onderaan samen met Oost-Arnhem.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]