Ga naar Content

Op deze plek komt een tijdelijke fietscrossbaan: "Voor de vakantie willen we crossen"

ZAANDAM - Op het braakliggende terrein ter hoogte van Verkade komt een tijdelijke fietscrossbaan. Er mag wel wat meer te doen zijn voor de oudere jeugd, was de gedachte van initiatiefnemer Michael van der Meer uit Wormerveer. Rond juni moet de baan zover zijn dat er gereden kan worden.

Op deze plek komt een tijdelijke fietscrossbaan - NH Nieuws

Het stuk grond is bestemd voor woningbouw, maar woningcorporatie Parteon wilde meewerken om er tijdelijk een baan aan te leggen. Van der Meer is zelf geen fanatiek fietser, maar nadat hij aandacht vroeg voor zijn initiatief op social media merkte hij dat er voldoende animo voor het idee is.

"Als dit slaagt, is er misschien draagvlak om ook een vaste locatie te bemachtigen"

initiatiefnemer fietscrossbaan michael van der meer

"Ik zie in de coronaperiode dat er wel sport is, maar niet waar iedereen behoefte aan heeft", aldus Van der Meer. Hij richt zich in eerste instantie op kinderen, maar wat hem betreft is straks iedereen welkom om te komen fietscrossen. 

Tekst loopt door onder de foto

Foto: NH Nieuws

Bij het ontwerp van de baan krijgt Van der Meer hulp van een architect uit Ecuador, waar hij via familie contact mee heeft. "Die weet wel hoe een baan in elkaar zit. We zijn met hem in discussie over hoe deze baan eruit komt te zien. Samen met de kinderen wil ik de baan bouwen, zodat ze ook beseffen wat er allemaal komt kijken bij het maken van zo’n baan."

Deze baan is tijdelijk. "Ik ga komende donderdag nog met de gemeente in gesprek", zegt Van der Meer. "Als dit slaagt, is er misschien draagvlak om ook een vaste locatie te bemachtigen."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]