Gooi

NL
V

Gooi grotendeels muisstil door avondklok, veel politie op straat in Hilversum

24 januari 2021, 02.23 uur · Aangepast 24 januari 2021, 08.39 uur · Door Mark Arents

GOOI - De eerste avond met avondklok lijkt rustig te zijn verlopen in 't Gooi. Op veel plekken in de regio kon je vanaf 21.00 uur een speld horen vallen. Alleen in Hilversum was opvallend veel handhaving van de maatregel. De politie leek zich daar op strategische plekken te hebben opgesteld om mensen die zonder reden op straat waren te bekeuren. 

NH Nieuws / Mark Arents

Vanaf 21.00 uur mocht niemand zonder goede reden de straat op. Op wat bezorgdiensten en hondenuitlaters na waren de straten op veel plekken in de regio snel leeg. Een voorbijganger omschreef de stilte op straat in Laren met de autoloze zondag in 1973: "Nu kan ik ook met een gerust hart met mijn hond de straat oversteken." Ook op andere plekken in de regio was de stilte goed merkbaar.

In Hilversum was het vanaf het ingaan van de avondklok op wat vuurwerk na ook rustig, alleen leek de politie daar een stuk meer aanwezig op straat. Niet geheel onterecht, viel ook een taxichauffeur op. "Ik zie hier veel aanhoudingen, mensen die bekeurd worden omdat ze zonder verklaring op straat zijn", vertelt Richard Tabak. Ook voor de chauffeur is de rust goed merkbaar. "Ik hoopte op wat klanten, maar eigenlijk denk ik dat ik tot 2.00 uur hier sta en dat ik dan leeg wegrijd."

Bekijk hieronder naar een sfeerimpressie van de eerste avond met avondklok in 't Gooi. Tekst loopt door onder video.

Muisstil Gooi door avondklok - NH Nieuws

Bekeuringen

Mensen die zonder reden toch op straat zijn na 21.00 uur krijgen een boete van 95 euro. Je mag wel buiten zijn mocht dat nodig zijn voor je werk of bijvoorbeeld rampspoed. In Hilversum valt op dat de eerste mensen al vlak na het ingaan van de avondklok een prent te pakken hebben. De politie heeft dan ook van te voren aangegeven niet te waarschuwen: "Omdat iedereen de maatregel kent, waarschuwen we niet. Ook niet bij jongeren." 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]