Ga naar Content

Boetes uitgedeeld aan demonstranten bij station Den Helder

DEN HELDER - Bij het station in de stad zijn rond 21.10 uur enkele boetes uitgedeeld aan demonstranten die nog op straat waren. Dat meldt onze mediapartner Den Helder Actueel. Vanavond protesteerde een groep van zo'n 60 mensen op het Julianaplein tegen de avondklok.

Foto: Foto: Inter Visual Studio

Het protest van vanavond was een voortzetting van het protest dat vanmiddag op Willemsoord werd gehouden. Mediapartner RegioNoordkop meldde toen dat de opkomst mager was. Daar kwam toen nog een man of tien op af. In beide gevallen verliepen de bijeenkomsten rustig.

“Uiteraard weten we dat we de maatregelen, waaronder de avondklok, niet beïnvloeden, maar passiviteit is bij voorbaat verliezen, dus wij hebben de actiebenen aangetrokken”, aldus organisator Ferry Roy. De demonstranten vinden de avondklok te ver gaan, spreken van onderdrukking en inperking van vrijheden en denken ook dat mondkapjes geen zin hebben. “Het is allemaal bedoeld om de steeds bozer wordende bevolking in bedwang te houden.”

Tekst gaat verder onder de foto

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Naar huis

De bijeenkomst trok wat kijkers, maar de meeste voorbijgangers liepen en reden door om op tijd thuis te zijn. Om 20.55 uur spraken de agenten de demonstranten aan met het verzoek naar huis te gaan, omdat ze anders om 21.00 uur een boete zouden krijgen. Het grootste deel van de aanwezigen gaf gehoor aan het verzoek en besloot naar huis te gaan.

Een klein groepje bleef na nog een laatste waarschuwing staan en uiteindelijk begon de politie rond 21.10 uur met het uitschrijven van de boetes. Ook de organisator van de demonstgratie kreeg een boete. Die had hij er voor over, had hij eerder al laten weten. Ook gaf hij aan dat dit protest zeker niet de laatste actie zou zijn.

Foto: Den Helder Actueel
Foto: Den Helder Actueel

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]