Start van hoofdcontent

WORMER

nl

Groen Geel pakt eerste punten; KZ verliest van PKC

23 januari 2021, 22.25 uur · Aangepast 24 januari 2021, 03.28 uur · Door Frank van der Meijden

WORMER - In de hoogste Nederlandse korfbalcompetitie, de Korfbal League, was er zaterdag succes voor Groen Geel. De ploeg uit Wormer won met 22-18 van promovendus Oost-Arnhem. Koog Zaandijk verloor thuis van PKC met 16-23.

Foto:

Groen Geel pakte al snel in de wedstrijd een voorsprong en hield deze vast tot aan de rust: 14-11. Na de onderbreking bleef Oost-Arnhem goed partij bieden, maar dankzij belangrijke goals van Carlo de Vries kwam de voorsprong niet meer in gevaar en werd uiteindelijk de eindstand van 22-18 bereikt. Na de nederlaag van vorige week tegen LDODK uit Gorredijk waren dit de eerste punten voor Groen Geel in de competitie.

Koog Zaandijk

Provinciegenoot Koog Zaandijk had het erg zwaar tegen PKC. In de beginfase was er nog wel een 4-1 voorsprong voor KZ, maar al snel kwam de Papendrechtse trein op stoom. De vroege voorsprong werd omgedraaid in een 5-9 achterstand en daarna was er geen houden meer aan voor KZ. PKC speelde de wedstrijd vakkundig uit en won met 16-23. Na de overwinning vorige week op Oost-Arnhem was dit de eerste nederlaag in de competitie voor KZ. 

Zondag komt de derde Noord-Hollandse ploeg in de Korfbal League nog in actie. Het Amsterdamse Blauw-Wit ontvangt dan LDODK om 15.30 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]